ОЧИ
В очите ти загледах се веднъж
и в тях открих една искра голяма.
Погледнах я и кротко помълчах.
Досетих се, че туй е просто рана.
Лекуваше я само със сълзи
и болката олекваше тогава.
Пресъхнат ли сълзите - пак боли.
Искра от рана пак остава.
В очите ти веднъж се аз познах -
такъв, какъвто бях, преди да видя
очи с искра и болка наведнъж.
Това видях и искам да си ида!
© Иван Иванов All rights reserved.