May 7, 2010, 8:12 AM

Очинки ти, чьорнички... 

  Poetry » Love
581 0 6

 


Очинки ти, чьорнички...

Подари ми своето изпарение.
Топлината от устни дари.
Няма край Небесното измерение,
по Земята щом Слънце гори...

Във всяка капка роса те намирам.
Виждам те в плачещи върбови клони.
Стрък по стрък в момина сълза те събирам.
Пращам вятъра да те догони...

По бърчинки с мъглици те галя.
С чамови мигли косите ти реша.
С дъх на мура вечерта ме поваля.
Сутрин ставам със цвят на череши...

Теб обичам! Какво да го крия?!?
Везана риза... Сребърни пафти...
Помниш ли Ардино, Шейтанска кюприя?!?
Плитка смолиста, занемяла и ахнала...

И сега е болезнено ясно,
че дари ми Усмивка и Ден...
Беше дъхава. Беше прекрасно.
Даже козякът бе споделен...

Ако те срещна, ще те помоля
за паничка куртмач и за хляба от ръж,
а може би и по Божия воля
в песен родопска да ти бъда пак мъж...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??