Dec 1, 2010, 2:30 PM

Очите 

  Poetry » Other
879 0 3

 

 

Очите, те всъщност много издават,

когато се вгледаш без капчица страх…

Пламтящи, студени, тия, дето прощават,

зелени, кафяви, с намек за грях…

Очите говорят, когато не питаш,

спреш ли да молиш, когато мълчиш…

Очите, и слепи, очите на скитник

не лъжат, не мамят, когато боли…

А щом те погледнат, преди да си тръгнеш,

щом думите пъдят, а тишината кънти,

когато мълчиш си, а щом се обърнеш,

в тях греят прикрито малки сълзи.

Години аз търсех в очите на дявол

малки искрици, капка любов,

а когато си тръгнах,

там останаха само

две думи последни в стоманен обков…

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??