Jul 4, 2005, 11:22 PM

Огледало 

  Poetry
920 0 2

           Огледало

 

Мойта бурна младост

тъне в сенки и нерадост!

Нямам думи да опиша

тази адска самота...

 

В кой да търся днес надежда –

всеки в мене се оглежда.

Хвърля поглед – бегъл, кратък

и изчезва без следа...

 

Но не съм аз огледало,

нито само женско тяло...

И душата ми загива

в тази адска самота...

 

А животът, толкоз кратък,

си отива без остатък.

И остава само спомен...

И изчезва без следа...

 

Няма в кой да се потърся,

от страха да се отърся,

да намеря малко радост

в тази адска самота!

 

Всеки гледа да избяга

и ръка да не протяга –

взима всичко що намери...

И изчезва без следа...

 

Хвърля поглед в огледало,

тъй внезапно пожълтяло,

Грабва себе си и бяга

в тази адска самота.

 

А коя съм аз? Не зная...

Даже вече не мечтая,

да открадна свойта младост

и изчезна без следа...

 

Аз съм просто огледало –

изхабено, пожълтяло!

Нямам сили да се боря

с тази адска самота!

 

Ще потъна днес в морето,

ще се гледа в мен небето...

И след няколко секунди

ще изчезна без следа...

 

20.02.2005

© Мая All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за подкрепата, Симо вин амп
  • какво да кажа
    айм импрешън
    мелодично, въпреки че е носталгично и трагично
    мотива с морето много ми харесва
    и това
    В кой да търся днес надежда - не е лошо
    Даже вече не мечтая - да се замисли човек
    давай в същия дух Майче
Random works
: ??:??