Apr 28, 2017, 6:39 PM

Огнище и клада 

  Poetry » Love
2759 17 28

                       В живота на мъжа обикновено има две жени –

                       едната приготвя за него огнище, а другата – клада.

                                                     Рая Видинска

 

Чупиш сърцата ни, сякаш че с брадва

и от парченцата огън си стъкваш.

Тя е огнището. Аз съм ти кладата,

твое разпятие... Моя си мъка.

 

Тя спи до тебе в уютната стая,

готви обяд и ти гледа децата.

Аз съм ти нежната, светла омая

мога копнеж и насън да ти пратя!

 

Вярвай ми трудно, но все още дишам

и оцелявам без твоята същност.

Там, дето палят за тебе огнище

винаги кротко накрая се връщаш.

© Елия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??