Feb 4, 2012, 11:15 AM

Огън и цвят 

  Poetry » Other
685 0 22

Светкавица захапа планината,
забивайки във нея златен зъб.
Разкъса и прогони мрачината,
и приюти се под вековен дъб.

Над тях разпъна цветен шал дъгата,
деня обагри със магичен цвят.
Искряща в капчиците на росата,
превърна в пламък целия ни свят.

И полетяха първите жар-птици,
мелодия понесли на крила.
А после пламналите им зеници
ще пазят дълго огън и дъга…

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??