Животът наш е като едно старо дърво,
с клони прекършени, листа изсъхнали.
Клоните са нашите наранени сърца,
а листата са изсъхнали, пожълтели -
същo като изминалите ни години.
Когато стане пролет, дървото оживява,
листата пак стават зелени,
а на клоните разцъфват цветя.
Но при нас е пак пусто и жълто - няма я онази зеленина.
Няма ги и онези мънички цветчета,
които да разцъфват в нашите сърца
и да ни дарят радостта.
Навън е пролет,
всичко е красиво, обсипано с багрила,
но в сърцето е мразовито и студено,
далеч дори от мъничка искра,
остава все така ледено и мрачно -
без една светлинка.
При нея никога няма пролет, а вечна е зима -
със своите прекършени клони
и със своите пожълтели, окапали листа
Милан Милев
© Милан Милев All rights reserved.