Feb 28, 2018, 12:41 AM

Омая 

  Poetry » Love
672 2 9

 

Видях те и нарекох те – Омая!

Къде попаднах, още питам аз?

Това ли името ти бе – не зная?

Оставам в плен до сетния си час.

 

Кажи ми, кой те майсторски извая?

За мене ти не си от кръв и плът

и слезе непокътната от Рая

по слънчев лъч, а не по земен път!

 

Затуй те помня, докато ме има

и в песни дивни ще те възнеса.

Ти топлиш ме във ледената зима,

до тебе жив съм, няма да умра!

 

17.01.17

© Данаил Таков All rights reserved.

Произведението е включено в:
  646 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??