May 3, 2022, 9:01 AM

Онзи стих 

  Poetry » Other
330 0 1

Ще ме прегърне Онзи стих на май,

ще скъса скучните ми дрехи.

Ще ме чете от край до край,

ще пие римите ми крехки.

 

Ще стъпя бос в шумящите му слепоочия,

ще плувам в бързея на анапеста.

Ще вдишам пъстрите му многоточия, 

въпросите му ще разместя. 

 

Ще ме погълне Онзи стих,

завинаги сърцето ми ще вземе.

Ще съмне. Вече ще съм тих.

И няма край... И няма Време...

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??