Feb 29, 2024, 6:38 AM

Опитах се да бъда по-добър 

  Poetry
110 5 4

Опитах се да бъда по-добър,

да срещам всеки изгрев със усмивка.

Подмолното да бъде само сън,

лъжовното – изхвърлена огризка.

 

Опитах се да бъда по-добър,

във всеки да провиждам ярко слънце.

И никога да не тая кахър,

ни капка злост, нито от подлост зрънце.

 

Опитах се да бъда по-добър,

но без да питам кой го заслужава.

Задам ли си дори въпрос такъв,

доброто рязко в миг се изпарява!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??