May 13, 2007, 4:05 PM

опитай да помислиш за невинните... 

  Poetry
1021 0 11

                                                                                                                             на Д.Т.

когато вятърът погалва ти челото
и свири с вой във клапите в завой,
когато пеят вървите на планерът,
а тялото разкъсва се във гравитацията


когато с птиците разменяш погледи
и крилен шум се носи във простора,
когато страх обзема слабите,
а в облаците сплиташ ти желанията...


опитай да помислиш за невинните


когато огнени езици пърлят скулите
и нийде облаче не се заражда,
когато жаден, гладен, уморен зависваш,
а нейде долу ромоли реката...


когато те разтърсват знойни термики
и всеки нерв опълчва се да оцелява,
когато миг не стига,
а искаш здраво да стъпиш на земята...


опитай да помислиш за невинните


когато в мрака търсиш светлинка

и се надяваш на кабели да не увиснеш,

когато със приятел споделяш висота,

и влиташ смело в облаците дивни...


когато костите студът смразява

и болката крещи за топлина,

когато  в снежни ветрове летиш

а долу чака те жена...

опитай да помислиш за невинните

© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??