Jun 5, 2013, 1:28 PM

Опитвам да те нарисувам 

  Poetry » Love
816 1 6

Опитвам да те нарисувам с думи 
по бялото платно на лист самотен
и сякаш цветни мисли от ума ми,
разбягват се в нощта със полет нотен.

В очите ти долавям тишината
на хиляди изгаснали вулкани,
покрити с рани, с пепел от Земята,
разбити с нежност бивши великани.

В косите ти е нощната прохлада
от залеза над плачещо кокиче,
пожар изгаснал - върху лунна клада,
сълза от спомен в поглед на момиче.

По устните ти мракът е накапал
най-нежното и сладострастно вино,
а вятърът навярно мен е чакал
да пием с него сладко от смокини.

По дланите ти с четката нанасям
на лятото най-топлите милувки
и сякаш във съня им се отнасям...
докоснат в миг... от нечии целувки...
 

© Чавдар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??