Oct 15, 2014, 11:09 PM

Ори, орачо! 

  Poetry
626 0 1

Ори, орачо!

Изори пустеещи поля

(те са толкоз много).
За тях, аз помня,

дядо кървави сълзи проля!

 

Умря без да си ги върне,

тютюн и грозде  пак да зърне.

 

В тез земи мойта баба, със сърп и песни на уста

кърми и в люлката люля многобройна челяд.

Сега я няма ни люлката, ни песента!

 

Получих ги след толкова години,

богата съм на думи и хартия. Дните ми

минават в  клетви неми  и  в немотия.

 

Ех, пуста орисия!

Не вижда се от нийде слънце.

Няма и месия!

 

© Василка Ябанджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??