Jan 29, 2014, 3:48 PM

Орисница 

  Poetry » Phylosophy
790 1 7

С какъв ли дар си ме орисала
при яловото ми начало?
От търсене загубих смисъла
с мотива, че съм полудяла.

Дъхът ми скача по седенките
в недоугаснали огньове,
а любовта се крие в сенките
в очакване на нещо ново.

Изкупих пет пъти вината си.
Петнайсет ти се извинявах.
Процеждах светлина под навеси,
но недолюбена оставах.

Сега загребвам с шепи истини
и пия сока им отровен.
Скръбта не ще ме нарани.
Тя само ще добави спомен.

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??