Роди ни се, красива Изабел,
с име благородно на богиня.
Сама избра тринайсетия ден
от месеца декември. Да те има.
Усмихна се щастливо на света,
обвита с много обич благодатна.
И в мен отново бликнаха слова,
орисница да стана твоя знатна.
„Орисвам те - бъди ни светлина!
Умница най-чаровна. Звездокрила.
Бъди ни радост! Гордост! С лекота
в сърцето любовта си приютила.
Расти ни любознателна! Добра.
В силна личност мек характер скрила.
На хората подавай ти ръка
с благост, но честта си съхранила.
Орисвам те… за здраве и живот!
Любов да имаш и раздаваш с шепи
Духът свободен… да не знае брод
по пътя ти изпълнен със успехи!“
Добре дошла на нашата втора внучка, прекрасната Изабел!
Щастие ни е! Нека бъде здрава, късметлийка, с най- красивото детство!
© Таня Мезева All rights reserved.