Роди се! Ангел си небесен!...
Добре дошла на нашата земя!
Посрещам те във късната си есен
със най-магичните, дете, слова:
"Орисвам те, да си красива,
с най-нежната усмивка. Светлина.
Умница най-чаровна, звездокрила,
за мама, тате... Цялата рода.
Орисвам те, да бъдеш радост
за всеки що докосне се до теб.
Душата да е пълна благост.
Сърцето с топлина. Умът ти меч.
Щастлива да си. Късметлийка.
И нивга да не срещаш горестта.
Силна да си. Българка. Тракийка.
Докрай достойна. Истинска жена.
С мислите най-лошото да гониш.
Делата ти да сбъдват чудеса.
И името си с чест да носиш,
та диря да оставя. Доброта.
Орисвам те! Бъди ни жива!
И здрава ни бъди. И любовта!
От Бог изпратена си, Мила.
Най-свидният подарък на света!"
© Таня Мезева All rights reserved.
Думите не стигат за да я орисам с цялото щастие, което изпитвам.