Още е лято,
подредено и кротко,
употребено и примирено
с конфитюрен отблясък,
аромат на печена чушка,
вряща лютеница върху
краешник хляб.
Вече рано стъмнено,
с нова обвивка
на смачкан учебник,
досадно жужене на търтей,
глъч от последни събори,
циганка с чорапи и джапанки,
спрян вентилатор,
притворен прозорец,
но лято…
Още е лято,
с облачни филтри на
слънчевите рокади,
кратки преходни
дъждни стълкновения,
захабена и реновирана
изгодна оферта,
финален круиз
с носталгична привкуска,
лято е още.
© Misteria Vechna All rights reserved.