Sep 15, 2015, 8:22 PM

Още мъничко... 

  Poetry
340 0 1

Още мъничко лято ще имам…

Затова се изпълвам с вина,

със предчувствия  плашещо зимни,

със соления дъх на слана.

 

Как ми иде ръце да разперя

и на август сред светлата  глъч

да го вържа, с каквото намеря

и да спра най-последния лъч.

 

Да го скрия в окото си синьо

като рядък, безценен кристал

та, щом лятото утре замине,

да не плача. И вместо печал

 

на лицето ми слънце да свети –

бяло  слънце със детски очи

още ден...Моля, лятото спрете…

още ден нека то да звучи.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ще има лято в есенните спомени,
    сред снимките във летния албум,
    във слънчевите зайчета по покрива
    и топлината в ласкавите думи ...
Random works
: ??:??