Остров
Морските вълни, продупчени са от весла
и оттам безвременно изтича пясък.
Забравени, глухите села
изгубват се във морски блясък.
Потопени, лодките са в безметежност,
продънени от заседяло време.
Липсва вятър, липсва нежност.
Превърнато е всичко в бреме.
Небето лумна в пламъците вечни –
опариха морето. Изгаряха звезди.
Чезнеха и космосите млечни –
и остров от непознати чувства се роди.
20:55
21.12.2007
© Християн All rights reserved.