Jun 25, 2011, 3:38 PM

От блянове построй убежище 

  Poetry
1187 0 20

Като младо вино

В съд вековен ме налей

Шепота на вятъра

В песен превърни

И пей

Като писана паница

Опали ме в грънчарска пещ

Като дърво

Дълбано с остър нож

Сътвори от мен

Красива вещ

Построй от блянове

Убежище в пущинака

Душата моя

Там ще чака

Тя на слънцето расте

И спи в нощна тишина

Сънува чудеса

Спомени мили

Светещи сводове

Крият тайните кодове

Дом ще бъда

С покрив небосвод

С врата утринната мараня

С прозорци песните

В покоя на нощта

Убежище е моята душа

© Любомир Деничин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??