Aug 20, 2008, 4:03 PM

От Бог извинен 

  Poetry » Other
690 1 8
От Бог извинен

В нещастно оправдание за град,
в нещастно извинение за кръчма,
срещнах дълго загубен брат
и изпихме... около бъчва.

Споделихме стари авантюри
и чисто нови ситуации луди,
и бремето на ужасния хомот
на нещастното извинение за живот.

После му стиснах ръката,
извиних се, казах "гуд бай"
и качих си съдбата
на тъжно извинение за трамвай.

На  нещастен кондуктор се извиних
и вместо билет му предложих стих.
Той нещастния ми стих не разбра:
Извинявай - каза - съжалявам, но пеша!

Пеша - съдба чаровна,
пиян залитам от дирек на дирек.
Душа на Господ подобна,
божествено извинение за човек.

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??