Apr 27, 2021, 6:24 PM

От другата страна 

  Poetry » Love
879 0 2

Седя сама, а вън дъждът вали

и иска ми се ти да си до мен.

Обаче вчера ти остави ме, уви.

Сама съм аз в тоя мрачен ден.

 

С какво тя бе по-добра от мене?

Красива ли бе? Умна ли? Кажи ми?

Защо превърнах се във бреме?

Как бързо ти забрави мойто име!

 

А някога кълнеше ми се вечно

да ме обичаш и да сме двамина.

Но после тъпо, нагло, безчовечно

си хвана дърмите... и си замина.

 

Остави ме сред счупени парчета

от спомени, надежди и копнежи.

Разбито е и то на прах - сърцето.

Нямам аз ни цели, ни стремежи.

 

Сърцето ми се къса в тоя час,

но успех ти искрено желая.

Бъдеще щом няма тук за нас,

върви, бъди щастлив... с оная.

 

Вън дъждът вали, а тук сама

оплаквам аз отминала любов.

Роня днес сълза подир сълза

и чакам пак да чуя твоя зов...

 

*Или какво става, когато с приятелка се обзаложите коя може да напише по-депресивно стихче. Това е едно от малкото, което не е основано на реални неща, които са ми се случили, просто си измислих героинята. Много е депресивно, знам, амааа...

© Бистра Стоименова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • 織工夢の (Акеми Йошида) аз затова го написах, да не вземе някой да остане с погрешно впечатление. Иначе аз съм си сама като кукувица, бие ме яко сачмата и стигаме до подобни словоблудства
  • В първия момент се изплаших, понеже знам че пишеш само стихове вдъхновени от действителността. После прочетох обяснението и ми олекна.
Random works
: ??:??