May 26, 2013, 8:59 PM

От другата страна 

  Poetry » Other
619 0 6

 

 

от едната страна вали

от другата плаче

от едната страна боли

а от другата мъгла

изтрива с невидима гумичка

синките и зачервяванията

по мокрите бедра на града

 

в едната ръка перо

а в другата брадва

в едната ръка залък

в другата банкнота

и пак вали

и се превръщат всички

приятели в местоимения

и вместо гъби

растат чевръсто черните чадъри

под които

смехът се е превърнал във въздишка

в изплашен поглед

в дупка

 

и е катранено

и се задъхват старите комини

и умират

една след друга

всички планини приклещени

в бетонови капани

пак вали

 

и е избила пот

по изгарящото тъмно слънце

е мъртвешка тишина

е вопъл

от другата страна на барикадата

където

пясъкът е смесен с жито

а животът е сменен за злато

 

от моята страна е чисто

досами душата на дете

поело глътка въздух

досами морето бурно

издуло бузи

готово да се отбранява с някой

нахален контрабанден кораб

 

досами чертата

от другата страна на края

пингвините не носят фрак

а обръщат с хастара навън

цялото цветно в живота

и го носят близо до сърцето си

за да не го изгубят някъде където

вали агресия

и плаче сняг

в прегръдките на топъл дъжд

от другата страна на пролетта



© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??