Apr 17, 2011, 12:23 AM

От какво съм направен! 

  Poetry » Other
703 0 2

Вземи, изследвай тялото ми днес,
виж от какво съм аз направен.
Прави ми тест, след тест, след тест.
Отговорът простичък е, но е славен.

Вземи парче от всяка моя тъкан.
Вземи от всяка моя кост.
Кръвта изследвай ми задъхан,
но отговорът ще е вечно толкоз прост.

От всяка тъкан клетка извади,
под микроскоп я постави ти нежно,
във нея ДНК-то намери
и отговора, чакащ те небрежно.

Там е кодът на моята същност,
оттам животът ми извира.
Тя определя мойта външност
и смисъл на живота ми намира.

В сакралното ми погледни без страх,
и веригите с живот ти приближи,
виж, има надпис върху тях:
“На Христос принадлежи!“

© Петър Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря
  • Привет!
    Много точно и силно в края...
    ..."Там е кодът на моята същност,
    оттам животът ми извира.
    Тя определя мойта външност
    и смисъл на живота ми намира."....
    ......Христос е и любов-оная неподправената истинска...
    Поздравления!!!
Random works
: ??:??