Защо плаче това момиче –
ще питат погледи окръжни.
Отговорът – защото обича,
няма да крият очите тъжни.
Тръгнал е прекалено рано
към залеза на неговия ден,
оставил съкровище голямо
в сълзи и живот прероден.
От сълзите си го изтрий
ти нямаш никаква вина,
затова – да плачеш спри –
в очите още има светлина.
© Никица Христов All rights reserved.
Успя ли?