Jun 25, 2007, 9:05 AM

ОТ ТРЪБИТЕ КЪМ ПОВЪРХНОСТТА 

  Poetry
593 0 5
Аз мразя болката,
но тя ме обича,
тя ме издирва,
а аз я привличам!

Аз съм едно хапче -
успокоително!
Всеки от вас ме сдъвква на прах
и аз се разтварям,
опъвайки примка
около шията
на всяка
съвсем съвсем нетърпима тъга!

Вие сте сини,
толкова стъклено сини,
че на морския фон
сте напълно прозрачни!
Търсиш упойка
и идваш при мен,
но твоята болка убива и двама ни!

Ти каза и излъга
усети и разбра,
че препятствия има
и едно от тях е
липсата на смисъл
в моята съдба!

Тъкмо щях да напусна
този изкуствен живот,
бях на косъм от смъртта,
когато ти ми предложи
план за БЯГСТВО
от реалността...

Отровата е сладка,
но болката е горчива
аз искам отрова без болка,
аз искам упойка,
която трае безкрайно
и която превръща
горчивите спомени
в сладки мечти!

Те държат главата ми здраво,
в едната ръка - гвоздей,
в другата - чук!
Удар след удар
пробиват
и чувствам отново металния звук!
В ада са стиснали зъби
и адски се молят за мене сега!
В рая умират
повторно в молитви,
надеждите спират,
защото разбират,
че няма ефект
от тези слова!

Чувам шум!
Чувствам  шум!
Оркестърът свири симфония в черно
име тя има, има и ноти,
това е симфония
с име "АГОНИЯ"!

Всички се смеят,
смеят се в хор,
смеят се някак учтиво,
смеят се на едно плашило...
Всички сте гарги,
защото плашилото не е за смях,
плашилото трябва да плаши -
учтиво!

Изкачих стъпалата,
повдигнах капака,
изгасих звездите
и изгорях в космоса -
там, където
свършваше тунела...













© Икабод Крейн All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Защото съм изгубил почерка си!
  • защо мислиш така?
  • Чак сега осъзнавам , колко безсмислено е това творение и дори не помня , откъде е дошла идеята ми да го публикувам!
  • Отровата е сладка,
    но болката е горчива
    аз искам отрова без болка,
    аз искам упойка,
    която трае безкрайно
    и която превръща
    горчивите спомени
    в сладки мечти!

    поздрав!!!

  • Вие сте сини,
    толкова стъклено сини,
    че на морския фон
    сте напълно прозрачни!
    Търсиш упойка
    и идваш при мен,
    но твоята болка убива и двама ни!

    !!!*
Random works
: ??:??