С поглед през прозорец вперен в небесата.
Тъмна, мрачна, непрогледна е мъглата.
В изгнание живота - страшний сън,
веч и аз не зная кой съм.
Душите във морето сякаш претопени.
Вълни на пропаганда и течения зловредни.
Поддават се мнозина лековерно, просто,
забравят свой език и бащино огнище родно.
Няма да съм аз гражданина светски.
Знам аз, че ида от земи като историята вечни.
Чрез мен ехтят поколения титани,
отекнали във вечността със свойте битки славни.
И ето, мъглата бавно се разтваря.
Последен гръм небесата изгаря.
Приветства него с бурний вик,
в родина да се завърна - лелеян миг!
С поглед през прозорец вперен в небесата.
Слънце ярко озарява ми душата.
Неугасимов, помня и ще бъда пак,
в отечеството, братко, жив се чувствам пак.
© Б. Неугасимов All rights reserved.