Стреми се да не пускаш младостта
да отлети с угасваща химера,
задръж се като масло над вода,
очаквай и мигът ще те намери.
Открий надеждни нови сетива,
учи се и през кожата да дишаш.
табута сривай, късай с правила,
последният закон е недописан.
Най-хубавото утре ще влети,
разумно не затваряй капандура.
Затопля се и ще запролети,
разлиствай славеева партитура.
Обратно влей финалния акорд
в зората на житейския си епос.
Уверено издигай чист декор –
на влюбени убежище и крепост.
© Светличка All rights reserved.