Aug 5, 2015, 8:07 AM

... отива ми да съм лоша 

  Poetry » Other
504 0 13


… отива ми да съм лоша* 


Вси светии.

Маскират се всички.

Ежедневни лица.

Срещу дребни парички

тикви дълбаят.

В средата им свещ.

Хвърля призрачна сянка.

Има(м) в окото си

прясно откъсната сламка.

Мисля си за беля.

От бонбони

дойде ми до гуша.

Пък и дълго 

изобщо не слушах.

Себе си. Теб.

Все за тях.

За проклетите

хорски (д)ушички

ронех нашия хляб

и раздавах

вълшебство на всички.

Позамръзна

всичкият ми живот.

Няма жега.

Само лъжа и измами.

Мързеливците

искат и чакат

някой друг да ги храни.

За добро или зло

взех закъсняла поука.

Не отглеждам боклук!

Баста! Лоша съм.

С карнавала до тук!

 

* подарено

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??