ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ
Животът отминава и в кръговрата
безжалостен и толкова неуморен
денят заменя нощта, а лятото - зимата,
това факт е, очевидно безспорен.
Един след друг дните се изнизват,
сред разни казуси и обстоятелства,
а ранените ни души пронизват
въздишки от лични предателства.
Времето е попило в себе си мрака
и бърза много, като минувача среднощен,
а стъпките му отекват по паважа така,
както в съзнанието далечния спомен.
Годините минават, разказани в проза
и розовата пъпка с устрем така нежен
ще се превърне в опияняваща роза
и ще насити душата с полъх южен.
© Весела Найденова All rights reserved.