Mar 6, 2014, 5:50 PM

Отказвам се от този свят 

  Poetry » Other
545 0 3

Омръзнаха ми дневните несгоди.

Тормозят ме и дребните неща.

Размивам се в различните породи,

но грее в мене огън от свещта.

 

Дотегнаха ми пътищата прашни.

Дотегнаха ми празните слова.

Изцеждам се във вечерите страшни,

но чиста си е моята глава.

 

Разстройват ме и всякакви закани.

От дъждовете ставам на петна.

В покоите си Господ не ме кани,

но готвя избелелите платна.

 

Омръзнаха ми воят на сирени.

Повръща ми се вече от войни.

И всичките ми клетки - уморени,

но радват ме добрите новини.

 

Отивам си на другата планета

и там да си живея без компас.

Обявата си пускам в Интернета.

От днес натам за всичко съм си пас.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Раничко е още, Коле! Че ми спряха и Интернета! Но ще ги борим! Поздрави!
  • Откровена изповед, Никола!

    Живота, ежедневието, Душата...

    Поздрав, много ми хареса!
  • Предпоследният куплет казва много. Той е трегер за стихотворението.
    Хареса ми цялото стихо, Никола! Поздравление от мен!: Мисана
Random works
: ??:??