Mar 29, 2023, 10:46 AM

Отклон 

  Poetry » Other
256 1 2


Усетих, че омразата я има — така реална е и любовта.

Усетих, как отровата и сива, се влачи над сериозността…

Усетих я… със всичко в нея – как иска да убива, всеки ден!

Но не да победи, а да отнема… От силата…!

От радостта… От теб… От мен…

Тогава казах и в очите: – Ела, за мен ли си дошла…!?

Но аз, не ще ти дам насита, ни удовлетворение ще имаш…

– Чуй това…!

Ще вдигна светлина над щика – и тъмното ще пробода...!

Ще вдигна правдата в часа на пика и във прахта ще те сваля.

Ще ги развея, като знаме – на словото и на мира.

Ще туря истина над всичко – така и... ще те победя.

© Аспарух Любенов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??