Jun 6, 2014, 9:32 PM

Отколешна мечта 

  Poetry » For kids
663 0 2

Отколешна мечта

 

С длани щедри синьото море

разпиля копнежи закачливи.

В лято волно ситня мълчаливо –

благодарно, мъничко врабче.

 

С мигли – пъстро-сребърно каре,

приютява ме дъга влюбчива.

Ярки багри колко ми отиват!

Сещам жизнерадостни криле.

 

Шепне вятър. Слънцето прежуря.

Дръзко ежа блеснали перца –

с непокорство, на брега лазурен.

 

Сбъдва се отколешна мечта!

Не копнея бъдещото утре.

А летя, летя, летя, летя...

 

© Плами All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??