Aug 1, 2019, 3:59 PM  

Откраднат миг - възкръснал Феникс 

  Poetry » Love
489 3 2

Откраднат миг и скътан спомен
увиснаха във тишината,
словата тайни да запомнят –
молитви в лоното познато.

На онзи храм–оазис топъл
за двама слели си сърцата,
разбили в пламъци съдбовни
рамките и суетата.

Отдали минало, сегашно...
на танца - сбъднат блус изгарящ,
те раните лекуват с лудост,
която утре ще забравят.

Но днес, сега… е тяхно време,
преди да влезе тишината,
копнеят от света да вземат
това, що всеки се полага.

Възкръснал Феникс в зрялост млада,
подхранва вярата в душите,
че има ли искра и цялост,
то значи... и животът  диша.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??