Sep 21, 2011, 10:50 PM

Откраднати мигове 

  Poetry
1271 0 15

Препускат откраднати мигове

Ловим ги изкусни сме магове

Развяваме всякакви флагове

Прескачаме смело прагове

За една любов забранена

За една душа наранена

Откраднати минутите скътаваме

Дълбоко в сърцето ги заравяме

Да не изтекат през пръстите

Вървим по пътищата онези каменистите

Търсим на живота листите

Крадем си мигове от лъчистите

После през горите онези гъстите

Одрани са не само пръстите

Душата цяла е одрана

Яла е от сладката забрана

Един откраднат миг и тишина

Първо сладост след това горчивина

Пожълтя зелената трева

Ще дойде пак виделина

Мигове любовни откраднати

От спомени топли нападнати

Мигове мои... сбъднати

© Любомир Деничин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??