Откри Мойсей в Лъки истинска жена -
от Бог в простосмъртен го направи,
а той разбра, че тя за него е една
и святостта превърнаха в отношения здрави.
Животът им тече в тъждество,
а туй е хоризонт за двама,
открили озарението за свое естество:
-Обичам теб! - му каза. - Аз съм твойта дама.
Не са безпомощни, със стенещи ръце,
защото любовта им дава сила,
с която двамата градят едно сърце,
любящо в озарение, с обич мила.
-Обичам те Царице! - отговори. - Ти си моя
и ти разбираш туй безмълвно,
чрез пламъка, пораждащ зноя
и вече в душата ти е пълно.
-Не трябва нищо да ми казваш,
а още повече на всички други,
защото с поведението показваш
какви да бъдат всичките съпруги.
-Въпросът Лъки, даже да е в миналото време,
не е, дали си някога и някого обичал
и радост как от него да се вземе,
а как в чистота, с любов си тичал.
А с тебе Лъки, пазим този миг
и в общата емоция всеки има дял,
а тя - емоцията ни, е любовен вик,
чрез който, в тишината, всеки става цял.
-Когато Мо, ти казвам: "Мили!"
сърцето ти в обич засиява,
защото ти дарявам сили
и всеки цялостта ни преживява.
Доверието им в любовта е пълно -
един на друг любов са си дарили
и туй го преживяват те безмълвно,
защото път за другите са сътворили.
© Валери Рибаров All rights reserved.
защото път за другите са сътворили."
Леле, щом това е БЕЗМЪЛВИЕТО ИМ...
какво ли ще е АКО СЕ разПРИКАЗВАТ