Sep 3, 2009, 3:37 PM

Откровение 

  Poetry » Love
497 0 0

Откровение

 

 

Как искам да съм  вятър –

като полъха на морски бриз,

и вятър – бушуващ ураган,

завихрил всичко в безразборен низ.

 

Как искам и да съм  вода –

стихия – пакостна и  неудържима.

напролет, яростна река  -

трошаща ледове в отмиращата зима.

 

Вода – прозрачно езеро студено,

замряло в тих покой.

И извор бликащ в дълбините,

понесъл страсти  в див порой.

 

Как  искам да съм огън,

горящ за теб, през пепелта,

в студа на зимна нощ

и стоплил твойта самота.

 

Как искам да съм волна птица,

донесла нов живот през пролетта

и отлетяла надалече

със зимната ти самота.

 

И как ще спреш ти мен –

волна скитница и непокорна.

Родена в жарък ден,

закърмена със огън.

 

Дъха ми са  небесните простори

и жива съм във  диви светове.

С последната ми песен

душа ми  бавно ще замре.

© Ванина Константинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??