Feb 28, 2013, 2:01 PM

Откровение 

  Poetry
620 1 3

 

Пътят е безкрайно кратък,

а ние, бързайки, се мъчим да го удължим.

Невиждайки, че получаваме надежда във остатък,

а горчивината, мислим си, ще подсладим.

 

Мирисът на дъжд ни покварява,

защото кара ни да дишаме с мечти.

Но ураганът на реалността си ни отвява,

докато съществуването в монотонност продължи.

 

Разпродажба на възможности изпуснати.

Грабещи ръце, купуващи си чужда орисия.

 С души от смачкани тела откъснати ,

като увехнали цветя в саксия.

 

Упадъчност на килограм разпръсната

между слепите  оглеждащи очи.

Дали надеждата ще бъде пак допусната,

или ще я оставим сама по пътя да върви?

© Лекса Джорджис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Разпродажба на възможности изпуснати."

    А печеливши има ли? Навярно не.
    Наивността в основата на чувствата
    горчиви плодове сега бере...
  • **
  • "С души от смачкани тела откъснати ,
    като увехнали цветя в саксия."
    Прекрасно написано с невероятни сравнения.Цяла филолофия в рими... красота
Random works
: ??:??