Откровение
Любимата наша Истина
не е лесна жена.
Но измамена, веднъж приютила,
не друг, а самата Злина.
Злината сменила лицето ù.
Тровила я с тайна вина.
Оковала нейната вяра...
... и Истината залиня...
А Злината се представя за нея
и крие, че е Злина.
Тя се натрапва вечно
и все нахално в света.
Присвоява скъпите цености
и ги хвърля със злоба в пещта.
Злината се гаври винаги -
но най-вече с любовта.
Страхува се много истински
от смеха и от радостта.
А изпитва радост неистова
от всяка чужда беда.
Тя е откровено подла
и откровено е зла.
От своя си бяс беснее
злата Злина.
Нейната грубост някога -
уби нежността.
Лежи Животът посечен
от една злостна лъжа...
... и още... и още... и още...
на Злината са злите неща,
които тя шумно си вписва
като смелост и прямота???
... А...
продадена, осмяна и скрита -
оставена отдавна сама,
нелегално между нас скита
човешката Доброта!!!!
P. S . ТЪЛКУВАНИЯ:
(Справка - Речник на съвременния
книжовен български език - изд. Б А Н/
ЗЛИНА
1/ Качество на зъл човек. 2/Лоша постъпка, злодеяние.
3/Нещастие, беда.
ДОБРОТА
- няма множествено число
1/Качество или проява на добър човек,
добрина, благост, човещина.
Надявам се, все още, тези тълкувания да не са официално
разменени.
Wali (Виолета Томова)
© Виолета Томова All rights reserved.
Поздрави!