Разглеждам те и мисля за това,
че в твоите очи не лумва пламък.
За теб тревата просто е ... трева,
а оня камък просто си е камък!
За теб и тази приказна гора
е място - неприветно и усойно.
Дори зората - бурната зора,
за теб е само съмване спокойно.
Появата на слънчевия диск
за теб е просто ... идване на ден.
Ти няма да поемеш тоя риск -
да литнеш към небето като мен!
Не, ти не си за полет сътворена!
Очите ти са просто ... две очи -
красиви, но спокойни и студени,
очи без цветове и без лъчи...
© Чавдар Тепешанов All rights reserved.