В този свят родих се
наивен, грешен и добър.
Такъв ще си остана,
не искам да се променя.
Писна ми всички да се показват
и пред света все нещо
материално да доказват.
Писна ми от бездушни кукли.
Душата моя никой да не поглежда.
Имаш ли пари, си цар,
нямаш ли -
не струваш нищо.
Всичко е до време -
преходно и непостоянно -
днес на върха си,
утре в калта
и на прага на смъртта
разбираш, че
живял си напразно.
© Кирил Христов All rights reserved.