Ще ме откриеш някой ден,
приседнала в съня ти,
светът е малък – всъщност,
отминала жена веднъж се среща.
Мълчанието ми пак ще диша
от оня кислород небесен,
дъждът във теб ще се оттича
с предесенния вкус на самотата.
Навярно тъй до края ще ме помниш –
измислица със лунен образ,
а аз в съня ще те оставя
по-истински, отколкото си бил.
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.