Oct 3, 2013, 10:10 PM

Отмъщението на Микеланджело 

  Poetry » Other
370 0 0

(цикъл „Забавно за известните”)

Кардинал Сервини най-злостно се шегувал
с великия художник и злобно го нападал,
но той за отмъщение ликът му нарисувал
в Сикстинската капела сред грешниците в Ада.

Вбесен от тази дързост оплакал се Сервини
на папата, а той му отвърнал: „С нищо аз
не мога да помогна щом в своите картини
във Ада Ви е пратил... Не стига мойта власт

до Ада! Ако беше в Чистилището, да,
но мойта власт до Ада не стига за беда!”


© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??