Aug 15, 2018, 6:22 AM  

Отново скитам в олисялата гора 

  Poetry
238 2 3

Отново скитам в олисялата гора!
Листата вчера бяха горе - днеска са в краката.
Пътеката се е завила с одеало.

 

Жълтее есенно високата трева
и ромоли край нея тихичко реката
в очакване на бронята си в бяло...

 

Къде са щъркелите газещи водата?
Къде намерили са си подслон, храна?
От срещата ни нова с тях дели година цяла!

 

Вървя по пътя тихо, в тъжна самота
и се опитвам песен да запея във гората...
Замръзват сълзите и се превръщат във Слана.

 

Събудих се!
В разгара сме на Лятото.
Дали било е само сън това?

 

Животът си тече като река...
И младостта по-ценна е от златото!
Не може да се купи със пара.

 

Научих в тоз живот, че утолява жаждата
отпита там - от шепата другарска
единствено Приятелска вода.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??