Отдадена опепелена пролет
остави отпечатъци от устни.
Отдалечаване като след полет,
очите ми са орбитрално пусти.
Отплава в омагьосана обвивка,
оплаках орхидеите на острова,
облякох огледалната усмивка,
оставих ти обувките си, Господи.
Оранжевите о́перови нощи
оловни обертони плахо свеждат,
обрулени очите търсят още
обятия оваляни в надежда.
Отиваш си, не те ограничавам,
отказал ожадняла сол в окото.
Очарователно е, че отплаваш.
Оптично оглушала съм от обич,
оазис омалял от оживяване,
оголена обречена окръжност,
очакван огън след опожаряване,
оризова опърничава нежност.