Nov 7, 2021, 10:22 AM

Отсрочка 

  Poetry
490 3 13

Жигосал ме огън от дракон,

изгаря ми клетките живи,

в шепи държа живота си скапан,

вече ми носят булченски дрехи.

Чувам ги! Идват с небесните псалми,

свещичката малка бавно догаря,

а фитилът ѝ още пари ли, пари...

Моля! Отсрочка! Време ми дайте!

Имам още какво да ви кажа,

с две ръце ще  бръкна в жаравата

и си признавам,

че ви обичам!

Оставете ме още малко поне

да обичам!

Друго не искам, най-нужното имам...

© Румяна Друмева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??