Тя е тук! Тя е Новата,
стъпила вече на прага,
и ни носи надежда
и своя добър благослов:
да намираме ценното,
дето на нас се полага;
да откриваме колко
велика е всяка любов;
да се вричаме в чувствата
истински като награда;
да узнаем в живота си
всеки какво да цени;
а ненужното нека загубим,
щом тъй му се пада,
за да пуснем, което си тръгва
с предишните дни;
да простим и на онзи,
обидил ни несправедливо;
да забравим за всеки
печален и тъжен момент!
Отворете сърцето си!
Новата ще е щастлива,
ако всеки от нас продължи,
но с усмивка напред!
01.01.2021
© Мария Панайотова All rights reserved.