Отворѝ сърцето си за красотата,
но не само за очите твои сладост,
а за скритата – владееща душата
и изпълваща във миг сърцето с радост.
Отворѝ сърцето си за любовта и
покани я безвъзмездно във живота.
А с любимите си хора не забравяй
миговете да споделяш със охота.
Отворѝ сърцето си за топлината –
дето извор е на обич и на нежност.
Тя убежище е, знай, от самота
и виновникът за сигурна безбрежност.
Отворѝ сърцето си за славна щедрост
и прости на враг, на себе си, на близък.
А усмивката ти нека носи ведрост
и утеха за човек богат и низък.
Отворѝ сърцето си за добротата.
Превърни я ти във лястовица бяла.
Прегърни я. И на хората в сърцата
събуди надежда, укрепена с вяра.
Веси_Еси (Еси)
© Еси All rights reserved.