Nov 14, 2012, 7:28 PM

Пак... 

  Poetry » Other
598 0 3

грозна поезия...

 

колко много ранени войници...
колко думи безплодни извират...
колко нанизи от осмици...
колко вечности се простират...
от безкрая до мен... и обратно...
а платната плющят уморено.
колко мигове безвъзвратно

си изтичат от края на времето.

колко ябълки пред мишени,
а под тях - колко смели глави.
колко постове. колко смени.
колко квасени с вяра лъжи.
колко погледи в хладното утро
и прибиране в хладно сърце...
колко камъни да се бутнат
и живот да се погребе.
нямам право - последната линия
си остава за някой друг пак...
колко хиляди да измина
милиметри, със хода на рак...
колко пориви, вързани с възел
и наметнати после на рамо.
и едничко парченце от пъзела.

а пък повече... повече няма.

© Тайна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесва ми твоят поглед.
    Благодаря!
  • "и едничко парченце от пъзела.

    а пък повече... повече няма."

    Последното парченце е надежда-
    една четирилистна детелина.
    Прилича на усмивка във зелено,
    която свързва бъдеще и минало...
  • Пак...ми допадна
Random works
: ??:??