В парламента, днес се карат.
Пак настъпил е разкол:
От една страна е Харвард,
а от друга… Учиндол.
Пак се спускат компромати.
Пак се цапат с рядка кал.
С пръст се сочат - депутати:
Кой, с кого и как е крал.
Пак се сменя в обществото
неговия дневен ред.
Пак се карат сред просото,
кой да лапне много мед.
А наш Ганьо… е прецакан.
Пак стои на колене.
Но след време, пак ще чака
следващото ни менте.
Юри
Йовев
Юни
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.